GALLERI LI-LO

I PAINT STORIES, ALWAYS FOR A REASON

LI-LO SAHLBERG

What is your story? Let me paint it for you.

Well, my work is me. Trying to understand, accept or sometimes with a desire to change the world, creativity is central. Most of my paintings are stories. Processing experiences often leads to a poem and if that doesn’t “help”, I paint, which means that most of my paintings also have a poem attached to it.

So, from a personal perspective, I strive for embodying the general human experience often charged with the power of nature.

With a norm-critical eye and with a longing for freedom and equality I reproduce what my senses tell me.
The themes are time, relationships, roughness and the need to be true.
symbols and motives are recurring and highly personal but at the same time the meaning is left to the viewer. In the eye of the beholder you know…

Also, in my other professional life, I have had and still have the privilege to meet people in crisis, in change and in their perhaps most difficult period, which has helped me understand the meaning of compassion and humility and the importance of questioning norms.


 Reportage Villanytt maj 2020

Li-Lo skapar för att förstå världen

Konstnären Lise-Lott "Li-Lo" Sahlberg har ett starkt uttryck, med mycket attityd och integritet. Hon använder måleriet som ett språk för att berätta om känslor, ställningstaganden och ämnen, till skillnad från anpassad inredningskonst.

Jag arbetar organiskt, både i fråga om motiv och teknik. Ibland  låter jag mitt alter ego, naturväsendet Trolla, ge uttryck för det jag vill säga. Bilderna skapas utifrån mitt behov av att uttrycka mig och förstå världen. Kanske förändra. Det är inte för att pleasa betraktaren, förklarar Li-Lo. 

I vissa målningar poserar kvinnogestalter med fräcka och nonchalanta gester, helt utan krav på att vara insmickrande.

Ja, och det är så härligt att så många köpare förstår den bakomliggande känslan, som kan vara komplex. Samtidigt är det utvecklande när kunderna bidrar med  egna tolkningar och upplevelser. Vi är ju biologiska varelser och en del av naturen, vi har gemensamma referenser och förhåller oss till tid, relation, sårbarhet och tillhörighet, vilket återkommer i mina bilder.

Li-Lo skapar också bilder som upplevs och köps för att de helt enkelt är behagliga och sköna, till exempel djur- och fruktmotiv. Men även de har skapats utifrån tankar och drivkrafter som inte alltid behöver vara uppenbara.

Jag får även uppdrag, som att måla porträtt, en plats eller någons erfarenhet så att säga. Det extra meningsfullt att vända ett tungt förflutet eller minne, genom att manifestera och använda kraften som historien berättar, säger Li-Lo och välkomnar till Gallerililo på Instagram.


BIOGRAF KASKAD

I vårt arbete att skapa mänskliga möten och främja kultur är vi glada att berätta att vi fram till sommaren har möjlighet att presentera konstverk av en lokal konstnär i vår foajé. Lise-Lott ”Li-Lo” Sahlberg är en mångsidig konstnär som uttrycker det allmänmänskliga genom ett personligt perspektiv. Med ett normkritiskt öga och med en längtan om frihet och jämlikhet arbetar hon med flertalet medium och hämtar inspiration från naturens kraft.

 


Vi visar en spännande del av hennes mångsidiga portfolio bestående av verk i medium som bland annat metall, rost, kakel, akryl och bläck.

Flertalet verk har personliga poem, tänkvärda texter eller normkritiska symboler. Samtidigt ligger mycket i betraktarens blick. Fråga gärna personalen om priser eller visitkort! Vill du veta mer om konstnären finner du Galleri Li-Lo på nätet med hopp om att väcka känslor, tankar & inspiration.

 

 

Post
Samtal
Instagram